Philip Meersman

poëzie en slampoetry

“Philip, dichter uit Sint-Niklaas, schrijft in verschillende talen en multilinguale poëzievormen. Hij creëerde poëzie installaties & performances wereldwijd en werd vertaald in het Arabisch, Bulgaars, Ests, Engels, Spaans, Frans, Italiaans, Hebreeuws, Japans, Macedonisch, Roemeens, Russisch en Chinees.

Zijn werk wordt internationaal gepubliceerd in tijdschriften, (festival) bloemlezingen, & online.

Hij is mede oprichter van het internationaal dichterscollectief DAstrugistenDA, artiestencollectief JA! en is redacteur bij het internationaal magazine voor experimentele poëzie Drugoe Polushar en het online academisch tijdschrift EXP (http://experimentalpoetics.com/)

In 2012 werd hij aangesteld tot president van de Belgische Afdeling van de Zaum Academie (BAAZ). Daarnaast is hij coördinator van het Belgisch en Europees Kampioenschap Poetry Slam.

Zijn werk legt de klemtoon op klanken die taal worden en het deconstrueren van taal tot klanken. Klank en beeld zijn nog meer dan taal, universele vormen van communcatie. Hij kleurt en schaaft grenzen van woordbetekenissen. Hij buigt en breekt de woorden tot andere (meerdere) betekenissen en vormen met een ritmisch klankenspel.”

Gemeente: 
Sint-Niklaas

Werk

Contact

Telefoon: 
0476 57 62 87